admin
fnrs
PDF Afdrukken E-mail
BEGINNEN MET RIJLESSEN �� JEUGD 5/7 JAAR �� JEUGD VANAF 7 JAAR �� VANAF 15 JAAR-VOLWASSENEN 
vanaf 15 jaar / volwassenen

Longelessen voor volwassenen


Voor een eerste kennismaking met paardrijden bieden wij zogenaamde longelessen aan. Dit zijn privélessen van een half uur, waarbij het paard door de instructeur wordt vastgehouden aan een lange lijn, de longelijn. Op deze manier hoeft de ruiter nog niet zelf te sturen, waardoor hij goed kan wennen aan de bewegingen van het paard. Tijdens deze lessen wordt vooral gewerkt aan de balans door middel van verschillende gymnastiekoefeningen. We gebruiken hiervoor natuurlijk onze meest betrouwbare paarden van stal. Verder worden ook de verschillende hulpen uitgelegd en wordt voor of na de les aandacht besteed aan verzorging, omgang en het op- en afzadelen.

 

De meeste mensen die beginnen met paardrijden hebben zo'n 5 tot 10 longelessen nodig om door te kunnen stromen naar de groepslessen. Dit gaat natuurlijk altijd in overleg.

 

Vroeger paard gereden?


Deze lessen zijn ook heel geschikt voor wie het paardrijden na lange tijd weer op wil pakken. Aan de longelijn heb je het gevoel snel weer te pakken en kun je vaak na een paar van zulke lessen met een goed gevoel de groepsles in.

 

 

Kosten
Het inschrijfgeld bedraagt eenmalig € 20,-
Een serie van 5 longelessen kost
128,- .

 

 

 

 

 

Groepslessen voor volwassenen
Van maandag t/m donderdag worden groepslessen voor volwassenen gegeven. Deze lessen duren een uur en er rijden maximaal 10 ruiters mee. We delen deze lessen in naar niveau en leeftijd, wat leidt tot een gezellige sfeer binnen de lesgroepen. Poetsen en opzadelen doet iedereen zelf, vaak met de hulp van andere lesgenootjes. De lessen worden gegeven door gediplomeerde instructeurs die afwisselend lesgeven in de verschillende disciplines van de paardensport, zoals dressuur en springen. Ook wordt tijdens de lessen extra aandacht besteed aan de diverse activiteiten die we organiseren, zoals FNRS dressuurwedstrijden, het CBR of carrouselwedstrijden. In de zomer gaan we met de lesgroepen regelmatig op buitenrit of rijden we in de (cross)wei naast de buitenbak.

Kosten
Het inschrijfgeld bedraagt eenmalig €20,-
Een maandkaart kost € 73,85 of € 69,85 via automatische incasso

 

 

Privéles voor volwassenen.
Rijd je in een groepsles maar wil je bepaalde onderdelen wel eens extra oefenen? Dan is een privéles handig. Dit zijn individuele lessen van een half uur waarbij je intensieve begeleiding krijgt van de instructeur. De datum, tijd en het paard waarop je rijdt worden in overleg afgesproken.

Kosten
De kosten van een privéles van een half uur bedragen € 33,00

 

Prijzen tot 31-12-2020.

Onder voorbehoud.