admin
fnrs
PDF Afdrukken E-mail
BEGINNEN MET RIJLESSENJEUGD 5/7 JAARJEUGD VANAF 7 JAARVANAF 15 JAAR-VOLWASSENEN


 
Jeugd vanaf 7 jaar

 

Minilessen

Vanaf 7 jaar kunnen kinderen bij ons terecht voor zogenaamde minilessen. Deze lessen duren een half uur en de groep is nooit groter dan vijf kinderen, zodat er ruimte is voor individuele aandacht. Alle basisbeginselen van het paardrijden komen tijdens deze lessen aan bod. Zo leren de kinderen bijvoorbeeld hoe je een pony bestuurt, hoe je hem sneller of juist langzamer kunt laten lopen, wat lichtrijden is en hoe je netjes op je pony zit. Dit doen we allemaal op een speelse manier, bijvoorbeeld door het gebruik van balkjes, pionnen en leuke gymnastiekoefeningen. Galop wordt in deze lessen nog niet gedaan.

 

Na deze minilessen kunnen kinderen doorstromen naar de reguliere groepslessen voor de jeugd. De instructrice bepaalt wanneer uw kind hier klaar voor is.

Kosten

Voor meer informatie over de prijzen kunt u een afspraak maken.
U krijgt een persoonlijke rondleiding en wij voorzien u van alle informatie die u nodig heeft.
Zo krijgt u meteen een indruk van ons manegebedrijf.

Maandkaarten en de lessen zijn persoonsgebonden
en kunnen niet worden overgedragen.

 


Longelessen voor jeugd van 10 tot en met 14 jaar

Voor kinderen die willen beginnen met paardrijden, maar iets te oud zijn om in de minilessen te starten, bieden wij zogenaamde longelessen aan. Dit zijn privélessen van een half uur, waarbij de pony door de instructeur wordt vastgehouden aan een lange lijn, de longelijn. Op deze manier hoeft het kind nog niet zelf te sturen, waardoor het goed kan wennen aan de bewegingen van de pony. Tijdens deze lessen wordt vooral gewerkt aan de balans door middel van verschillende leuke gymnastiekoefeningen. We gebruiken hiervoor natuurlijk onze meest betrouwbare pony's van stal. Verder worden ook de verschillende hulpen uitgelegd en wordt voor of na de les aandacht besteed aan verzorging, omgang en het op- en afzadelen.

 

De meeste kinderen die beginnen met paardrijden hebben zo'n 5 tot 10 longelessen nodig om door te kunnen stromen naar de groepslessen. Dit gaat natuurlijk altijd in overleg.


Kosten

Voor meer informatie over de prijzen kunt u een afspraak maken.
U krijgt een persoonlijke rondleiding en voorzien u van alle informatie die u nodig heeft.
Zo krijgt u meteen een indruk van ons manegebedrijf.

Leskaarten en de lessen zijn persoonsgebonden
en kunnen niet worden overgedragen.
Groepslessen voor kinderen
Onze groepslessen bestaan uit maximaal 10 ruiters en zijn ingedeeld naar niveau en leeftijd. Wij geven de kinderen altijd op een duidelijke, consequente en speelse manier les. Veiligheid en plezier in paardrijden staan hierbij voorop.

Ruimzicht
Beginnerslessen
In deze lessen wordt de basis van het paardrijden op een speelse manier aangeleerd. Zo leren kinderen de verschillende figuren kennen met behulp van pionnen. Wij plaatsen de pionnen dan op een lijn en de kinderen moeten hier omheen rijden. Een grote volte bijvoorbeeld, of een gebroken lijn. We doen deze oefeningen zowel in stap als in draf. Als de kinderen er aan toe zijn, mogen zij om de beurt een galop-je proberen.

Half-gevorderden lessen
Voor deze lessen moeten de kinderen in staat zijn in stap en draf verschillende figuren te rijden. Ook moeten ze zonder het zadel vast te houden hun balans kunnen vinden in galop. In de half-gevorderdenlessen wordt bijvoorbeeld verder gewerkt aan de verlichte zit, zodat ze in draf over balkjes kunnen rijden en eventueel een klein kruisje kunnen springen. De kinderen die in deze lessen rijden mogen ook meedoen aan onze FNRS dressuurwedstrijden en beginnen dan in de F1.

Gevorderden lessen
Als kinderen in stap en draf zelfstandig figuren kunnen rijden, een volte kunnen galopperen en een sprongetje kunnen maken, is het tijd om door te stromen naar de gevorderden lessen. Kinderen die in deze lessen rijden kunnen steeds beter met de pony's overweg, zelfs met de eigenwijze. Er is nog wel een stalhulp aanwezig, maar de kinderen mogen de pony's nu zelf poetsen en opzadelen. 's Zomers gaan we met deze lessen ook regelmatig onze cross-wei in, of maken we een buitenrit. De kinderen uit deze lessen doen daarnaast vaak volop mee met de FNRS wedstrijden, die regelmatig op zondag worden georganiseerd.

 

Kosten

Voor meer informatie over de prijzen kunt u een afspraak maken.
U krijgt een persoonlijke rondleiding en voorzien u van alle informatie die u nodig heeft.
Zo krijgt u meteen een indruk van ons manegebedrijf.

Maandkaarten en de lessen zijn persoonsgebonden
en kunnen niet worden overgedragen.